IMG 2602

Polaznici Škole hifza Sultan Fatihove Careve džamije su na svoj način ukrasili posljednji dan mubarek ramazana, učeči napamet 30. džuz Časnog Kur'ana i proučivši zajedničku dovu.

Tokom pandemije i potpune zatvorenosti polaznici Škole hifza su sa svojim muhafizima uz pomoć različitih aplikacija i internet platformi održavali nastavu i vrijedno radili. Posljednja mukabela ovog ramazana bila je lijepa prilika da pokažu svoje stečeno znanje i ljubav prema Časnom Kur'anu. 

Muhafiz i imam Careve džamije hfz. Sadrudin ef. Išerić istakao je na ovoj svečanosti da su polaznici Škole hifza u proteklom periodu vrijedno radili i učili. Gotovo svi  polaznici su naučili Amme džuz, dok su brojni i oni koji su napamet naučili i dva, tri, pa i šest džuzeva Časnog Kur'ana. Hafiz Išerić čestitao je i roditeljima veliki uspjeh i zahvalio im se na podršci i povjerenju kojeg ukazuju muhafizima Škole hifza. 

Ovoj svečanosti prisustvovao je i dr. Abdulgafar Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog. U svom obraćanju čestitao je polaznicima Škole hifza, roditeljima i muhafizima veliki uspijeh, te istakao da su djeca koja uče Kur'an jedan od najvećih ukrasa naših džemata i Zajednice, kao i garant našeg selemata i spasa. 

Na kraju su svim polaznicima uručene svjedodžbe, hedije i prigodni pokloni.

IMG 2603