IMG_1766.JPG

U povodu početka nove školske i i mektebske godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Olovo održan je seminar i radni sastanak glavnog imama Esad ef. Pepića sa imamima, nastavnicima i profesorima Islamske vjeronauke, kao i članovima Izvršnog odbora olovskog medžlisa. Ovom seminaru prisustvovao je i dr. Abdulgafar Velić, rukovodialc Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog.

U prvom dijelu seminara svoje referate iznijele su prof. Heda Pepić i prof. Sumeja Bjelić. Prof. Heda Pepić govorila je ulozi muallima kao i važnosti rada u mektebu, istaknuvši posebno određene specifičnosti u svom dugogodišnjem mektebskom iskustvu. Prof. Sumeja Bjelić govorila je važnosti govora o vjeri u školama kao i brojnim rezultatima Islamske vjeronauke, kako u osnovnim tako i u srednjim školama.

U drugom dijelu seminara prisutnim imamima i nastavnicima obratili su se Esad ef. Pepić i dr. Abdulgafar ef. Velić, koji su u svojim izlaganjima prezentirali dosadašnje rezultate polaznika mekteba na području Medžlisa Islamske zajednice Olovo. Također, u svojim izlaganjima naveli su i određene prijedloge kako se ovaj segment djelovanja naših imama može unaprijediti na ovom području.

Na kraju ovog seminara imami i nastavnici su u dobroj i korisnoj diskusiji iznosili svoja iskustva, prihvatajući određene smjernice i isksutva svojih kolega.IMG_1765.JPG

IMG 1767