seminar-hatme-1-800x600.jpg

U srijedu 04. septembra 2019. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese upriličen je prvi redovni seminar za imame sarajevskog medžlisa. Na samom početku imami su proučili hatmu za bereket i uspješan rad u predstojećoj 2019/2020. mektebskoj godini.   

Gost prvog redovnog seminara je bio uvaženi muftija sarajevski prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je imamima govorio o izazovnosti vremena u kojem živimo i radimo te važnosti mektebske nastave u ovom vremenu poželivši svim imamima i mekteblijama hajirli, uspješnu i berićetnu Novu hidžretsku i Novu mektebsku 2019/2020. godinu.  

Pored muftije, u okviru radnog dijela seminara, imamima se obratio i glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić zajedno sa svojim pomoćnicima na temu pripreme i realizacije predstojeće mektebske nastave u brojnim sarajevskim mektebima.  

Vjersko-prosvjetna služba MIZ Sarajevo je tradicionalno u okviru prvog radnog seminara uručila nagrade za deset prvoplasiranih muallima na Završnim mektebskim ispitima – hatmama u protekloj mektebskoj 2018/2019. godini.  

seminar-hatme-2-320x240.jpg