naslobj.JPG

U prostorijama Studentskog centra u Sarajevu, 08. septembra 2021. godine, održana je sjednica Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva sarajevskog, kojom je predsjedavao muftija sarajevski, prof. dr. Enes ef. Ljevaković.

 

U okviru dnevnog reda su usvojeni zapisnici sa prethodno održanih sjednica.

 

Tokom sjednice prezentiran je izvještaj realiziranim ramazanskim aktivnostima, te Izvještaj o prikupljenim sredstvima zekata i sadekatu-l-fitra.

IMG_3204.JPG

U okviru dnevnog reda prezentirani su i zbirni izvještaji o mektebskoj pouci na području muftiluka sarajevskog za 2020/21. mektebsku godinu, kao i Izvještaj o radu vjeroučitelja sa područja muftiluka za 2020/21. školsku godinu; te je razgovarano o pripremama za početak mektebske pouke u 2021/22. mektebskoj godini.

 

Tokom sjednice je rezgovarano i o Nacrtu Pravilnika o kontroli poslovanja organa, organizacionih jedinica i ustanova  Islamske zajednice u BiH, te o Nacrtu Pravilnika o načinu identifikacije vakifa/donatora i izrada procjene rizika.

obj.jpg

Na sjednici je razgovarano o drugim tekućim pitanjima iz domena rada Muftijstva i medžlisa.

 

S obzirom da je imenovan novi muftija sarajevski, dr. Enes ef. Ljevaković se ovom prilikom zahvalio prisutnima na dosadašnjoj saradnji ocijenivši je dobrom i produktivnom, te čestitao imamima i predsjednicima Izvršnih odbora medžlisa na ostvarenim rezultatima u proteklom periodu.

 IMG_3202.JPG

(N.G./muftijstvosarajevsko.ba)