Iftari-1.jpg

Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH i Medžlis islamske zajednice Sarajevo realiziraju nekoliko projekata u mjesecu ramazanu, a jedan od tih projekata jeste priprema i podjela iftara džematlijama. Podjelu iftara na terenu realiziraju članovi Mreže mladih MIZ Sarajevo, čime se kod njih razvija senzibilitet i empatija prema drugima.

iftari-7.jpg

Članice i članovi Mreže mladih sa velikim zadovoljstvom vrše podjelu iftara starijim osobama, samcima te višečlanim porodicama, kako bi im pružili podršku u danima trajanja pandemije uzrokovane koronovirusom, kada je većina njih ograničena sa kretanjem. Također, želja je onima koji su usamljeni olakšati i podijeliti sa njima bereket iftara.

iftari-9.jpg

S obzirom da MIZ Sarajevo teritorijalno obuhvata veliki prostor i da je mnogo onih koji spadaju u pomenute kategorije, situacija na terenu je pokazala kako je potreba za ovakvom akcijom velika. Inače, iftare za podjelu vjernicima priprema Narodna kuhinja Stari Grad, a plan je da se u toku mjeseca ramazana, na području medžlisa podijeli oko 3000 iftara.

iftari-8.jpg