prva opca.jpg
Danas je muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković, skupa sa saradnicima, dr. Abdulgafar ef. Velićem, rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazovanje i mr. Rijad ef. Delićem, rukovodiocem Službe za pravne poslove Muftijstva boravio u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Olovo u okviru redovnih ramazanskih aktivnosti.

saradnici.jpg
Muftija je predvodio podne-namaz u džamiji džemata Gornje Olovo, nakon čega se kratkim i aktuelnim vazom obratio prisutnim džematlijama. Tom prilikom ih je obavijestio o praktičnim načinima na koje Islamska zajednica u vremenu pandemije prati zvanična mišljenja struke. Pohvalio je Olovo kao primjer općine i medžlisa na čijem teritoriju nema oboljelih od koronavirusa. U kontekstu aktuelne priče o iskušenjima, svoj govor je zaključio mišlju kako je musliman uvijek svjestan da dunjalučki život nije period koji računa isključivo na komfor i blagostanje, nego je protkan kušnjom. U tom smislu, spremnost je jedna od osobina koje krase vjernika.

vaz.jpg
Muftija i saradnici su, nakon toga, održali sastanak sa službenicima Medžlisa. Poslije riječi dobrodošlice iskazanih od strane glavnog imama Esada ef. Pepića i predsjednika Izvršnog odbora Gurda Osmana, imami i mualima su upoznali goste sa ramazanskim aktivnostima svojih džemata u vanrednim okolnostima. Muftija se, na kraju sastanka, zahvalio domaćinima i čestitao im na odgovornom djelovanju tokom perioda pandemije. 

sastanak.jpg
U drugom dijelu posjete, gosti su skupa sa glavnim imamom i predsjednikom Izvršnog odbora posjetili gradilište čaršijske Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije, gdje ih je dočekao općinski načelnik, gospodin Đemal Memagić.

95956401_1277165782477245_5328028456787640320_n.jpg