Nabulsi slika

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo ima čast ugostiti dr. Muhammed Ratib En-Nabulsija, učenjaka, alima i istaknutog daiju iz Sirije, u periodu od 10. do 20. septembra 2018. godine.

U navedenom periodu, dr. En-Nabulsi će imati nekoliko susreta sa imamima, vjeroučiteljima, te velikodostojnicima Islamske zajednice.

Dr. Muhammed Ratib En-Nabulsi rođen je u Damasku gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje, te je diplomirao na Univerzitetu u Damasku. Magistrirao je Arapsku umjetnost na Univerzitetu u Lyonu, a doktorirao Pedagogiju na Univerzitetu u Dablinu. Trenutno živi i radi u Jordanu, a posebno je aktivan i praćen putem interneta kao jedan od najvećih svjetskih autoriteta gdje ga putem njegove službene stranice i društvenih mreža dnevno prati nekoliko miliona ljudi.

Centralni dio njegove posjete će biti obraćanje na Svečanom obilježavanju Nove 1440. hidžretske godine koje će Medžlis islamske zajednice Sarajevo organizirati u Istiklal džamiji, u ponedjeljak 10. septembra, poslije akšam-namaza. Na ovoj svečanosti se očekuje veliki broj, prije svega mladih, koji sa nestrpljenjem očekuju susret sa uvaženim dr. En-Nabulsijem.

Također, MIZ Sarajevo poziva vjernike i vjernice da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost, kako bi zajedno dočekali Novu 1440. hidžretsku godinu.