IMG-0551.JPG

 

U četvrtak 08.06.2022. godine, u Sarajevu održana je Javna rasprava o prednacrtu Pravilnika o članarini i članstvu u Islamskoj zajednici u BiH. Javnoj raspravi su prisustvovali muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus, direktor Uprave za pravne i amdinistrativne poslove Mensur Karadža, rukovodioci službi Muftijstva sarajevskog te glavni imami i predsjednici medžlisa sa područja Muftiluka sarajevskog.

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus je u svome obraćanju ukazao na značaj normiranja članarine u Islamskoj zajednici na jedinstven način. Muftija je pohvalio napore Uprave i Rijaseta da se kroz javne rasprave dođe do što kvalitetnijih rješenja i ideja u vezi sa članarinom u Islamskoj zajednici.

Direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ Mensur Karadža i voditelj odjela za pravne i kadrovske poslove Faruk Hašimović pojasnili su sadržaj prednacrta Pravilnika o članarini i članstvu u Islamskoj zajednici u BiH i potrebu za njegovim usvajanjem kako bi postojao okvirni pravilnik koji će važiti za sve članove Islamske zajednice u BiH.

Prisutni glavni imami i predsjednici Izvršnih odbora iznijeli su određene sugestije i prijedloge kao i određena pitanja vezana za implementaciju pravilnika kada se usvoji u konačnoj formi.

 

IMG-0550.JPG