91548202_224246738927415_8917926735995994112_n.jpg

Danas, 02. aprila, održan je online sastanak koordinatora Mreže mladih Muftijstva sarajevskog. Sastanak, kojim su koordinirali dr. Abdulgafar ef. Velić i Miralem ef. Babajić, realizovan je korištenjem “Zoom” aplikacije 

Bila je to prilika da se koordinatori međusobno vide i čuju, razmijene svoja iskustva, te progovore o pogledima na aktuelnu situaciju. Preventivne mjere, uvedene zbog širenja koronavirusa, sve planirane aktivnosti Mreže mladih usmjerile su u nešto drugačijem pravcu. Tako proteklog mjeseca nisu organizovane edukativne radionice, niti tradicionalni susreti. Umjesto toga, značajan broj omladinaca je svoje slobodno vrijeme i vlastite sposobnosti stavio na raspolaganje zajednici tokom vremena krize.

Koordinatori su, na tragu kazanog, tokom sastanka predstavili ono što su sa svojim aktivistima već uradili, te na osnovu toga iznijeli nekoliko ideja za aktivnosti i djelovanje tokom narednog perioda. Dva su velika izazova pred nama, zaključeno je tokom sastanka. Prvi je osmisliti edukativni sadržaj svojstven Mreži mladih, kojeg je moguće realizovati bez direktnih susreta. Drugi je izazov biti od pomoći u trenutku kad je mnogima pomoć potrebna. 

Imamo osnova vjerovati kako će Mreža mladih tokom kriznog perioda održati započeti kontinuitet korisog druženja, ali i biti na usluzi džematu, okolini i komšiluku u skladu sa svojim mogućnostima.