Muftiju sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa je u srijedu 27. decembra 2023. godine posjetio načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić.  Ovaj susret bio je prilika za razgovor o potencijalnim zajedničkim projektima značajnim kako za Muftijstvo sarajevsko, tako i za lokalnu zajednicu. 

Centralno administrativno sjedište Islamske zajednice u BiH, ali i sjedište reisul-uleme, Medžlisa IZ Sarajevo kao i drugih institucija obrazovno-istraživačkih institucija Islamske zajednice nalaze se na području općine Stari Grad, pa su sagovornici razgovarali o imovini Islamske zajednice u BiH, kao i o implementaciji Zakona o restituciji. Muftija sarajevski dr. Grabus naglasio je da je Muftijstvo sarajevsko važna vjerska institucija u Sarajevu i BiH. Razgovarano je o aktivnostima koje Muftijstvo kontinuirano realizira kao što su razne edukativne aktivnosti, projekti usmjereni za studente, Škola hifza, Mreža mladih, aktivnosti Odjela za brak i porodicu, humanitarne aktivnosti itd. Stari Grad je jedinstvena arhitekturna i duhovna cjelina u svijetu zato su važna nastojanja da Sarajevo postane centar vjerskog turizma. Muftija je podržao nastojanja g. Čengića za afirmiranje Starog Grada kao susreta velikih monoteističkih tradicija i svjetskih kultura. 

Načelnik Čengić poručio je da će Općina Stari Grad, kao i uvijek do sada, nastaviti dobru saradnju s Islamskom zajednicom u BiH i svim njenim tijelima. „Želimo se aktivno uključiti u aktivnosti Sarajevskog muftijstva. Zainteresirani smo da pomognemo u svim administrativnim ali i finansijskim potrebama za projekat izgradnje zgrade Muftijstva u Starom Gradu. Zainteresirani smo također da budemo dio manifestacija u organizaciji muftijstva“, kazao je načelnik Čengić. Prijemu je prisustvovao i općinski vijećnik Vedad Deljković.