U nedjelju 21. ramazana 1445. godine po hidžri Muftija sarajevski dr. Nedžad Grabus sa pomoćnikom dr. Samedom Omerdićem posjetio je Medžlis IZ Kiseljak. U pratnji glavnog imama Kenan-ef. Bajrića i sabornika dr. Mirsada Mujića, na teravih-namazu, posjetili su džemat Kazagiće u kojem je muftija dr. Grabus održao prigodno predavanje vjernicima. Imam džemata Rizah-ef. Junuzović upoznao je Muftiju sa historijatom ovog džemata u kojem se nalazi jedna od najstarijih džamija na ovom kraju.

Da ovaj džemat ima bogatu historiju i jednu od najstarijih džamija izgrađenu prije 400 godina svjedoči tarih napisan u stihovima o izgradnji džamije, 1040/1630-31. godine koji je sačuvan uz mihrab u džamiji.

(Yıl Nebiyyin hicretinden muddeti bena zeman… geçti bin kırk yıl dahi…)

Muftija dr. Nedžad Grabus pozvao je prisutne da čuvaju svoj džemat, zajednicu i islamske vrijednosti, i da naše razumijevanje vjere i vjerovanja prenose na našu djecu. Ramazan je najbolja prilika da osnažimo svoje zajedništvo i svjedočimo pripadnost islamu i Muhammedovom, a.s., ummetu, rekao je muftija Grabus.