Muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić je 6. aprila u okviru ramazanskih aktivnosti Muftijstva sarajevskog, održao prigodno predavanje u Istiklal džamiji u Sarajevu.

Ovom prilikom među prisutnima su bili muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Samed Omerdić, imam Istiklal džamije Edin-ef. Hamzakadić te brojne džematlije.

Muftija Pitić je u svom obraćanju predstavio ramazanske aktivnosti koje se provode na području Muftijstva goraždanskog, ukazavši na važnost činjenja dobra u ime Boga, kako u ramazanskim, tako i u svim drugim danima.

Post je tu da bi nam pomogao da postignemo svijest o odgovornosti prema Dragom Bogu, prema Njegovom Poslaniku, prema ummetu, prema domovini Bosni i Hercegovini, prema svojoj porodici i prema svim svjetovima koje je Bog stvorio. Naša misija na ovom svijetu je da svom Gospodaru budemo zahvali što nas je učinio muslimanima – naglasio je, između ostalog, muftija Pitić.

Kazao je i da je ključno pitanje za svakog čovjeka na ovom svijetu vjeruje li on da je Bog blizu.

– Bog je blizu. Sutra ćemo obilježiti Lejletul-bedr. Poslanika je Bog pomogao. Ne bojte se, Bog Dragi je s nama – kazao je muftija.

U predstojećim danima ramazana bit će nastavljene ramazanske aktivnosti Muftijstva sarajevskog.