hasan atli u olovu

Na poziv glavnog imama MIZ Olovo Esad ef. Pepića u utorak 05. juna 2017. godine Medžlis Islamske zajednice Olovo podsjetio je muftija Hasan Atli, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi RepublikeTurske. Nakon razgovora o suradnji i zajedničkim projektima između Ambasade Republike Turske i MIZ Olovo, Savjetnik za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske je sa glavnim imamom obišao i  gradilište „Olovo Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamija“.

 

Hodža Hasan Atli je prisustvovao iftaru na kojem su bili prisutni načelnik općine Olovo gosp. Đemal Memagić, Merisa Kaljanac pomoćnik načelnika za ekonomske odnose, predsjednik MIZ Olovo Osman Gurda. Glavni imam je informisao prisutne o ramazanskim aktivnostima na područiju MIZ Olovo. Načelnik općine Olovo se zahvalio gostu iz Turske Ambasade na pružanju pomoći općini Olovo kroz izgradnju džamije i Doma Kulture u Olovu.

Hodža Hasan Atli, je izrazio zadovoljstvo sa aktivnostima na izgradnji džamije, i istako važnost izgradnje ne samo objekata nego i povezanosti bratskih država Bosne i Hercegovine i Turske.

Napomenimo, da je Hodža Hasan Atli, predvodio teravih namaz u džamiji u Gornjem Olovu, gdje je održao i kraće predavanje o blagodatima ramazana.

E.P.