Na području Muftiluka sarajevskog, u svim medžlisima i općinama, održana je prva radionica u sklopu proljetnog semestra Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.
Početkom februara održan je 3. veliki kamp Mreže mladih, na kojem su učešće uzeli predstavnici Mreže mladih svih općina Muftiluka sarajevskog kao i svi imami – koordintori Mreže mladih s područja Muftiluka sarajevskog.

Proljetni kamp bio je uvod za proljetni semestar u kojem je stavljen naglasak na jačanje Mreže mladih na nivou džemata kao i izrada plana aktivnosti Mreže mladih za borbu protiv poroka kocke i kockanja.

Moto prvog modula je posljednji kur'anski ajet iz sure El-Bekare „Allah nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegove!“ Proljetni semestar Mreže mladih sastoji se od tri modula, koji će se realizirati tokom predstojeća tri proljetna mjeseca.

Kroz ovaj semestar mladi će se susretati s temama koje su aktuelne u današnjem društvu, kao što je zdrav život, život bez alkohola, kocke i svega onoga što nije dijelom moralnog i islamskog življenja.

Mladi su zajedničkim druženjima i radionicama predlagali i razradili aktivnosti koje će sa svojim koordinatorima realizirati u narednim mjesecima ovog proljetnog semestra.