MIZ Kiseljak: Preventivni oftamološki pregled za mektebske polaznike i starije osobe

Medžlis islamske zajednice Kiseljak je u saradnji sa Human Appeal International organizovao preventivni oftamološki pregled za 145 mektebskih polaznika i starijih osoba. Pregled je organizovan u prostorijama Vakufskom centra u Kiseljaku.

 

Od ukupno 145 pregledanih, kod 60 je utvrđena dioptrija. Njih 60 je moglo izabrati okvir za naočale, u koje će se u narednih 10 dana ugraditi odgovarajuća dioptrija, te će se preko Human Appeal International pokloniti tim osobama.

19-40-05-IMG-edacf73768d78747fd35613ab91d64da-V-1024x768.jpg - MIZ Kiseljak: Preventivni oftamološki pregled za mektebske polaznike i starije osobe

Medžlis islamske zajednice Kiseljak će, kako se navodi na zvaničnoj web-stranici, u narednom periodu preventivno djelovati na zdravlje džematlija, a posebno mektebskih polaznika.

 

Medžlis islamske zajednice Kiseljak se zahvaljuje Human Appeal International na uspješno provedenoj akciji preventivnog oftamološkog pregleda, kao i na prethodnim akcijama putem kojih su za nekoliko naših džemata obezbijedili namještaj za mektebske učionice.