kjhggfg7.jpg

Dana 29. juna 2020., klanjana je dženaza-namaz Enesiji-Eni Bandić, supruzi Bajre ef. Bandića, imama u džematu Tarčin. Enesija se nakon višegodišnje bolesti vratila svome Gospodaru. Preselila je u 60. godini života. Bila je predana vjernica, uzorna majka, vjerna podrška i oslonac čestitom Bajri-ef. koji je već preko 25 godina imam u džematu Tarčin, MIZ Sarajevo.
 
Dženaza-namaz klanjala se ispred Centralne džamije u Hadžićima, a predvodio ju je njen suprug Bajro-ef. Bandić. Dženazi je prisustvovao veliki broj ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, zatim brojni imami i prijatelji iz generacije Bajre-efendije, kao i mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji. 
 
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, dr. Abdulgafar ef. Velić prisutne vjernike na dženazi-namaz podsjetio je na kur'anske poruke o prolaznosti dunjaluka kao i o našoj pripadnosti Stvoritelju svih svjetova.
 
Pred ikindiju imami sarajevskog medžlisa zajedno su sa kolegama iz drugih krajeva naše domovine proučili zajednički hatmu i poklonili istu pred dušu merhume Enesije Bandić.
 
Molimo dragog Boga da rahmetli Enesiju obaspe Svojim rahmetom, a njenoj porodici podari sabura.
 

jjggjjg8.jpgjhhjjh9.jpg

hggh 6.jpg