Tabački-6.jpg

Jedna od stvari koju kroz halke hadisa u Tabačkom mesdžidu mladi uče jeste osjećaj za druge, kao i kontinuitet sa dobrim djelima. Zbog toga su mladi organizirali akciju podrške onima u potrebi, sa ciljem da se ne prestane sa dobrom, bez obzira na izazov pandemije u kojem smo trenutno.

U koordinaciji sa pomoćnikom glavnog imama MIZ Sarajevo mr. hafizom Ammar-ef. Bašićem, mladi Tabačkog mesdžida su u nedjelju 29. marta izvršili podjelu 105 prehrambenih paketa, zahvaljajući dobrovoljnim prilozima sa halke, ali najviše donacijama prijatelja iz domovine i dijaspore.

Aktivisti Tabačkog mesdžida su zajedno sa imamima sarajevskog Medžlisa, osigurali da pomoć dođe do starijih i iznemoglih džematlija koji trenutno imaju zabranu kretanja, kao i do samohranih majki kojima je pomoć potrebna. Paketi sa osnovnim životnim namirnicama su dostavljeni na skoro 20 lokacija, po svim gradskim općinama, od Ilidže i Vogošće preko Hadžića i Ilijaša pa sve do Prače.

Aktivisti Tabačkog mesdžida posebne riječi zahvalnosti upućuju onima koji su konstantna podrška njihovim aktivnostima uz poruku: “Gospodar je taj koji zna imena dobročinitelja i kod Kojeg je nagrada velika!”

Ujedno, iz Medžlisa islamske zajednice Sarajevo obavještavaju kako će se tradicionalna Halka hadisa nastaviti u četvrtak 02. aprila,  online, putem facebook stranice Tabačkog mesdžida.  

(sarajevskimedzlis.ba)