IMG_1818.JPG

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar Velić posjetio je mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Visokog. U pratnji dr. Velića bio je i Midhat ef. Čakalović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko. 

Početak nove mektebske godine bio je povod da se ovog vikenda posjete mektebi i polaznicima mektebske nastave čestita početak mektebske nastave uz želju da u godini koja je pred nama postignu brojne rezultate i što više korisnog znanja usvoje.

Svaki medžlis, svaki džemat i mekteb ima svoje specifičnosti i odlike. Jedna od odlika Medžlisa Islamske zajednice Visoko, kada je riječ o mektebima, jeste da je na ovom područja jedan od najvećih procenata pohađanja mektebske nastave za područje Muftiluka sarajevskog. U nekoliko mekteba na ovom području procenat pohađanja mektebske nastave je 100%, dok je ukupna broj na cijelom Medžlisu veći od 90%. 

Dr. Abdulgafar Velić i Midhat ef. Čakalović posjetili su mektebe u džematu Donja Mahala, u kojem je imam i muallim Zijad ef. Omerbegovića, zatim džemat Buci, gdje je imam i muallim Ermin ef. Ahmić, te džemat Donje Moštre, u kojem je imam i muallim Fikret f. Bajrić. 

IMG 1799IMG 1800IMG 1816