U prostorijama Muftijstva sarajevskog večeras je održan susret muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa sa predstavnicima studenata Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Muftija Grabus je ovom prilikom razgovarao sa studentima o njihovim aktivnostima, vizijama i idejama, iskazavši im podršku. 

– Mislimo da je važno da mi kao Islamska zajednica povremeno imamo razgovore s vama mladima. Potrebna nam je koordinacija, kako bismo pronašli modalitete da vaš rad učinimo još značajnijim i efikasnijim u narednom periodu. Smatramo da naše zanimanje za studentsku populaciju treba biti izraženije – kazao je, između ostalog, muftija Grabus. 

Studenti su iznijeli određene prijedloge i sugestije o načinima unaprjeđenja već postojećih aktivnosti studenata sa Islamskom zajednicom, kao i pokretanju novih zajedničkih aktivnosti.

– Sretan sam zbog prilike za ovakav sastanak. To nam je potrebno, kako bi naša omladina zaista rasla. Bogati smo što u jednoj prostoriji večeras vidimo ovakve umove, i imamo potencijal za povezivanje. Želimo biti najbolji i to što smo najbolji upotrijebiti da napravimo dobro. U tom smislu, važan nam je ovaj sastanak i saradnja sa Islamskom zajednicom, želimo da budemo tu – kazao je Faruk Dević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Predstavnici studenata UNSA iskazali su zadovoljstvo i zahvalnost zbog prilike za susret ovakve prirode, te su zaključili da je važna međusobna podrška i potpomaganje, odnosno zajednički rad.