U Sarajevu je 19. septembra 2023. godine Muftija sarajevski ugostio delegaciju Muftijstva Islamske zajednice Skoplje na čelu sa skopskim muftijom dr. Qenan-ef. Ismailijem.

Skopski Muftija je na početku razgovora upoznao muftiju Grabusa sa organizacionom strukturom Islamske zajednice u Sjevernoj Makedoniji kao i sa vjerskim životom u glavnom gradu ove države. Sarajevski muftija prof. dr. Nedžad Grabus je iskazao zadovoljstvo na prilici da Muftijstvo sarajevsko bude gost jedne ovako značajne posjete, te je tom prilikom goste pobliže upoznao sa strukturom i radom Muftijstva sarajevskog.

Muftija Qenan-ef. Ismaili je tom prilikom informirao muftiju Grabusa o seminaru kojeg je Skopsko muftijstvo, za svoje imame, organiziralo 17. septembra 2023. u Sarajevu, a na kojem je predavač bio hfz. dr. Elvir Duranović.

S obzirom na činjenicu o zajedničkom historijskom naslijeđu gradova Sarajeva, Skoplja i Novog Pazara kroz lik i djelo osnivača i vakifa Isa-bega Ishakovića, sagovornici su zaključili da bi dobro bilo u budućnosti osnažiti vjersku i tradicijsku povezanost ovih gradova.