lkjljklb.jpg

Iako pandemija coronavirusa još u potpunosti ne jenjava, određene životne aktivnosti se vraćaju u normalu.

Među aktivnostima u Medžlisu IZ-e Kakanj koje lagano prelaze u uobičajeni tok je i održavanje nastave u Školi hifza Medžlisa.

Mada se prethodna dva mjeseca nastava u Školi hifza odvijala online, ona polahko počinje da se odvija na konvencionalan način.

Formirane su manje grupe koje dolaze na nastavu u određeno vrijeme i sa svojim muhaffizima ponavljaju pređene stranice i uče nove.

Pri Školi hifza Medžlisa IZ-e Kakanj rade dva muhaffiza i to: hafiz Ibrahim Alparslan i Džemil ef. Gadžun.

Džemil ef. je u martu naslijedio Elvedin ef. Ibahimspahića koji je ostao Medžlisov koordinator za hifz, i prati djecu u prva dva stupnja, Amme i Tebareke džuzove.

Hafiz Ibrahim Alparslan prati djecu kroz naredne faze učenja do, inšallah, okončanja hifza.

U ovoj godine amme džuz je naučilo 13 učenika od kojih su neki naučili i Tebareke džuz. Tebareke džuz ukupno je naučilo 11 učenika a i među njima ima onih koji su ove godine počeli sa učenjem krugova hifza, tako da sada u krugovima hifza imamo kod muhaffiza Džemil ef. Gadžun tri polaznika. Ukupan broj kod Džemila ef. je 27 polaznika.

Kod hafiza Alparslana je također 27 polaznika ali svi oni uče hifz po krugovima. Neki od njih su prešli više od pola Kur'ana dok ima i jedan polaznik koji je naučio hifz svih krugova odnosno cijelog Kur'ana i sada je u fazi ponavljanja i pripreme za komisiju.

S obzirom da je nastupio i kraj nastavne godine i u školi i u mektebu u Školi hifza Medžlisa IZ-e Kakanj također je obilježen kraj nastavne godine podjelom svjedodžbi i nagrada za najuspješnije. Ono što je važno istaknuti jeste da će Škola hifza nastaviti da se održava i u toku ljetnog raspusta gdje će polaznici nastaviti sa aktivnim učenjem.

Elvedin ef. Ibrahimspahić

ljljljk.jpgklljllkjkl.jpgkjkjkn.jpglkllio.jpglkljklj.jpgkjkjkjn.jpg,k,ljljkl.jpglkjljklj.jpgkjljklj.jpgkjljkljkll.jpg