čćklčsadfhc fdsfs

Koordinatorica za brak, porodicu i socijalna pitanja Muftijstva sarajevskog Sabrija Mehmedović gostovala je kao predavačica u programu proglašenja pobjednica takmičenja koje je organizovano povodom završetka nastave u Školi Kur'ana koja djeluje pri MIZ Janja.

U toku predavanja istaknula je važnost odnosa Božijeg Poslanika prema ženama, te je navela primjer ophođenja Poslanika prema dojilji Halimi i njegovoj strini Fatimi, kada su one bile u poodmaklim godinama. Govorila je o važnosti mubarek mjeseca ramazana i kako najbolje iskoristiti blagodati najodabranijeg mjeseca od svih mjeseci u kojem je i objavljen Kur'an Časni, kao univerzalna uputa svim svjetovima. Postizanje sreće moguće je samo uz slijeđenje Kur'ana.

Škola Kur'ana djeluje već duži niz godina, a prvi put ovakvo takmičenje priređeno je prošle godine gdje su polaznice imale priliku da pokažu svoje znanje iz učenja sure Ja-sin napamet. Polaznice je vodila muallima Alma Cifrić. Na početku programu polaznicama je uručeno priznanje uz prigodne hedije, nakon čega se prisutnima obratio glavni imam MIZ Janja, Omer ef. Camić.

„Otvorimo vrata Ramazanu“ naziv je predavanja koje je koordinatorica Sabrija Mehmedović održala u prostorijama Općine Vogošća u organizaciji Asocijacije žena SDA Vogošća. Vrijednosti Ramazana su velike i važno je da žene, kao stubovi porodica rade na svojoj duhovnosti i da posebno u ramazanu iskoriste vrijeme u izvršavanju ibadeta i činjenja dobra. Posjetiteljke su bile članice Asocijacije i najveći broj ih je zaposleno u školama.

Drugi dan Ramazana Sabrija Mehmedović je gostovala u ramazanskom programu TV Hayat. Govorila je o porodici, ramazanu, odgoju i odgojnim metodama Poslanika Muhammeda a.s.

Četrnaesti dan Ramazana Muftijstvo sarajevsko je organiziralo iftar za žene. Kao i prethodnih godina iftaru su prisustvovale žene koje daju doprinos u aktivnostima usmjerenih porodici i ženskom aktivizmu. Ovo je prilika da se koordinatorica Muftijstva Sabrija Mehmedović zahvali za dosadašnji rad i da ih pozove da učestvuju u projektima koje organizuje Muftijstvo.

Osamnaesti dan Ramazana koordinatorica je održala predavanje za žene u centralnoj džamiji na Ilidži. Govorila je o Ramazanu i važnosti da žene pored svakodnevnih obaveza koje imaju u kući posvete vrijeme ibadetima.

Prilikom posjete Medžlisu Kaljina i iftara u džamiji u Knežini, Muftija sarajevski je sa svojim saradnicima posjetio porodicu Muhameda Bećara.

Emisija „Porodica i zajednica“ na radiju Bir koju uređuje i vodi koordinatorica Muftijstva, već treću godinu jednom mjesečno tretira teme bitne za ženu i porodicu. U ramazanu su gosti bili hafizi Adisa i Nijaz Aganhodžić. U drugoj ramazanskoj emisiji gošća je bila Hadži bula Aiša hanuma Fočak.

ramazan 2018.iftariftar sasaasdad fgdefefdsgjhk gsfsdf fdsgfsdgf fsfasadsda dsds