vares1.jpg

Muftija sarajevski, dr. Enes ef. Ljevaković je u ponedjeljak, 19. aprila. 2021. godine, boravio u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Vareš.

 

Muftija je skupa sa rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, dr. Ahmed ef. Purdićem posjetio džemat gradske džamije u Varešu na podne-namazu, nakon kojeg je održao kraće predavanje džematlijama. Tom prilikom je ukazao na vrijednosti ramazana, podsjećajući kako je riječ o vremenu pojačanog ibadeta.

 

Pohvalivši disiplinu džematlija, istakao je važnost izvršavanja ibadeta uz pridržavanje zvaničnih mjera uspostavljenih u cilju prevencije širenja korona-virusa.  

 

Potom je realizovan radni sastanak sa imamima i mualimama MIZ Vareš tokom kojeg je muftija obaviješten o organizaciji vjerskog života na ovom području; od dnevnih namaza, preko online mekteba, do aktivnosti Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih.

 

Muftija im je čestitao na predanom radu i ukazao na značaj djelovanja Islamske zajednice pri pružanju podrške i nade ljudima u ovim specifičnim okolnostima. Naglasio je kako je važno sačuvati optimizam, ali i pronaći načina za izvršavanje dužnosti u skladu sa zvaničnim mjerama i općim okolnostima. 

175498517_452863559308522_5463576058880530292_n.jpg