IMG_1896.JPG

U prostorijama Muftijstva sarajevskog održan je radni sastanak predsjednika aktiva Islamske vjeronuake s područja Muftiluka sarajevskog. Sastanku je prisustvovao i sarajevski muftija prof. dr. Enes ef. Ljevaković i dr. Abdulgafar ef. Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog.

Tokom sastanka razgovaralo se o aktuelnim temama, o početku nastave, poteškoćama i izazovima koji se nalaze pred nastavnicima i profesorima Islamske vjeronauke, zatim o određenim zajedničkim aktivnostima vjeroučitelja i imama, te o načinima i mogućnostima saradnje kantonalnih ministarstava obrazovanja i predstavnika Islamske zajednice.

Muftija sarajevski iskoristio je i ovu priliku da čestita nastavnicima i profesorima Isamske vjeronauke na čestitom radu, zapaženim rezultatima kao i na organiziranju i učestvovanju u različitim aktivnostima polaznika Islamske vjeronauke kako i u okvirima škola tako i u širem društvu kroz brojne socijalne, humanitarne i općenito društvene aktivnosti.

IMG_1894.JPG

IMG_1892.JPG