IMG_1903.JPG

Muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković primio je u posjetu dugogodišnje glavne imame dr. Ferid ef. Dautovića i Ibrahim ef. Hadžića.

Dr. Ferid ef. Dautović bio je dugogodišnji glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo a Ibrahim ef. Hadžić dugogodišnji glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko. Dr. Ferid ef. Dautović je od prošle godine direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dok je Ibrahim ef. Hadžić s početka ove godine otišao u penziju.

Radeći posao imama u jednom zahtjevnom i teškom ratnom i poslijeratnom periodu Ibrahim ef. Hadžić i dr. Ferid ef. Dautović zajedno su sa svojim imamima podizali džemate, gradili džamije, vraćali vakufsku imovinu, čuvali sve naše džemate, našu Zajednicu i svakako naš narod.

Muftija sarajevski zahvalio se dr. Ferid ef. i Ibrahim ef. na vrijednom i nesebičnom radu i na zapaženim i velikim rezultatima kako u radu svojih medžlisa i džemata koji su im pripadali, tako i u radu Muftijstva sarajevskog i općenito Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

IMG_1909.JPG

 

IMG_1906.JPG