tika 2017 2

Svečana primopredaja namještaja kojeg je donirala TIKA Osnovnoj školi „Kiseljak 1“ izvršena je danas. Tim povodom priređena je svečana ceremonija u sali O.Š. „Kiseljak 1“ u Hrastovima, na kojoj su učenici ove škole u znak zahvalnosti izveli kraći prigodan program.

Na samom početku programa obratio se direktor škole “Kiseljak 1” Nermin Merhemić, koji je uputio riječi dobrodošlice prisutnima, te se zahvalio prijateljima iz Turske na podršci i značajnoj pomoći. Nakon toga obratili su se i izaslanica Premijera SBK-a Sabina Halilović, zatim dr. Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije Sarajevskog, te zamjenik generalnog direktora TIKA-e u Ankari, odnosno podpredsjednik TIKA-e prof. dr. Birol Četin.

U posjeti Kiseljak danas bili su i direktor TIKA-e u BIH Omer Faruk Alimdži, zatim zamjenik Ambasadora Republike Turske, kao i direktor Instituta Yunus Emre iz Sarajeva.

Na kraju je prikladne poklone i zahvalnice u ime domaćina predao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak Kenan ef. Bajrić.

Predstvnici TIKA-e i Ambasade Republike Turske tokom današnje posjete posjetili su i Sultan Fatihovu džamiju na Milodražu, gdje se razgovaralo o eventualnim zajedničkim projektima i aktivnostima na ovom lokalitetu. 

36 171