IMG 1872

Rukovilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar Velić i pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Elvedin ef. Klisura posjetili su mektebe Raštelica, Budmolići i Osenik. 

Cilj ove posjete jeste da se na početku nove mektebske godine posjete polaznici mektebske pouke i muallimi, te da im se čistita i požele značajni rezultati i uspjesi. 

Mektebi Raštelica, Budmolići i Osenik su rubni mektebi i džemati na području Muftiluka sarajevskog. Iako još uvijek određeni broj mekteba na ovim rubnim područjima nema najbolje uslove za rad, procenat pohađanja mektebske nastave u ovim mektebima je izuzetno visok. U pojedinim džematima, među kojima je i džemat Raštelica, sva djeca pohađaju mektebsku nastavu. 

Dr. Abdulgafar Velić i Elvedin ef. Klisura podsjetili su polaznike mektebe na određene važne lekcije na mektebskoj pouci, te ih pozvali da budu od koristi svojim porodicama i džematima. Tokom ovih posjeta polaznici mekteba dobili su i određene poklone. 

IMG 1873IMG 1876IMG 1877