3.jpg

Predstavnici dva sarajevska susjedna džemata Soukbunar i Šanac, sa članovima džematskih odbora, posjetili su jučer Medresu “Reis Ibrahim ef. Maglajlić” u Banjoj Luci, čijim su predstavnicima donirali značaj fond knjiga za biblioteku ove medrese koja nosi naziv “Muftija Mehmed ef. Zahirović”

 

Akciju su među džematlijama ovih džemata inicirali njihovi imami, hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović i Eldin ef.Smajević, kao i mutevelije hadži Esed Alijević i hadži Nurko Čaušević, a procjenjuje se da je prikupljeno knjiga u vrijednosti od oko 5.000 KM.

knjiga-znanja.jpg

 

knjiga-znanja-2.jpg

– Knjiga je čovjekov prijatelj, a čitanje je put do spoznaje, znanja i saznanja. Čitanje i učenje su ključ od riznice znanja kojim ćemo izgraditi sebe i druge. Ovom aktivnošću smo imali namjeru pokazati da dijelimo radost s muslimanima Banja Luke – izjavio je za Preporod.info hfz. Maid ef. Ibrahimović.

 

Domaćini su im bili muftija banjalučki mr. Nusret ef. Abdibegović i direktor Medrese Muris Spahić, prof. koji su ih informirali o projektu izgradnje ove škole, nakon čega su obišli zgradu i osvjedočili se u kvalitet opremljenosti postojećih prostorija.

4.jpg

Posjeta Banja Luci je završena obavljanjem podne namaza u Ferhadiji džamiji, gdje im je dobrodošlicu poželio glavni banjalučki imam Adnan ef. Jusić, prof. 

 

(Preporod.info)