Dana 03. 02. 2017. godine u posjetu MIZ Olovo boravili su dr. Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije sarajevskog za vjerske poslove i obrazovanje i dr. Muris ef. Purić imam džemata Aarau iz Švicarske.

Dr. Velić je predvodio džumu namaz u džamiji Gornje Olovo, a dr. Purić u Olovskim Lukama.

Nakon džume namaza u prostorijama MIZ Olovo upriličen je radni sastanak sa  imama, muallimima, muallimom, vjerouciteljima i koordinatorima u MIZ Olovo sa dr. Abdulgafarom Velićem  pomoćnikom sarajevskog muftije i dr. Muris ef. Purićem.

Glavni imam Esad ef. Pepić je zaželio dobrodošlisu gostima i zahvalio im na posjeti i održanim hutbama koje su održali u olovskim džamijama. Dao je kratki presjek vjerskog života na područiju Olova, te ih upoznao u aktivnostima koje ima MIZ Olovo. Dr. Purić se u svom govoru osvrnuo na rad imama u dijaspori izazovima prednostim ai problemima.Predložio je suradnju sa MIZ Olovo i iskazao radost što je imao priliku susresti se ssa svojim kolegama u Olovu te ih pozvao na suradnju i posjetu njegovom džematu.

Dr. Velić u svom izlaganju je naglasio cilj posjete i želju da pruži pomoć svom gradu u kojem je proveo svoje djetinjstvo za koje ge vežu lijepe uspomene. Predstavljajući rad muftijstva sarajevskog u narednom periodu, naglasio je važan projekat kojeg je pokrenulo muftisjtvo „Mrežu mladih“ a cilj je umrežavanje naše omladine i vezanje za džamiju i Islamsku zajednicu. Također, dr. Velić je istakao važnost formiranih aktivizama pri medžlisima, te zahvalio koordinatorima, imamima i vjeroučiteljima na pružanju pomoći.

E. P.