posjeta klinicic 2

Povodom Nove 1440. hidžretske godine u ime Muftije sarajevskog prof. dr. Enesa ef. Ljevakovića, mr. Sabrija Mehmedović koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam posjetila je Kliniku za ginekologiju i akušerstvo u Sarajevu. Tom prilikom je čestitala i darovala prvorođenu bebu u Novoj godini.

Nova hidžretska godina simbolizira početak jednog novog perioda za muslimane. Rođenje jednog djeteta znači za porodicu početak jednog posebnog perioda. Muftijstvo na simboličan način daje podršku i upućuje čestitke mladim roditeljima.

Nepuna dva sata nakon nastupanja akšama Mirela Kurtović rodila je zdravog dječaka Haruna. Sretnoj majci su upućene čestitke uz želju da ga lijepo odgoji. Tom prilikom je uručen i skromni poklon.

posjeta klininc

Domaćini posjete su bile Dženana Šaldo, glavna sestra Klinike i Mediha Kujović, koordinatorica za kvalitet i sigurnost zdravstvenih usluga. One rade vrlo zahtjevan i odgovoran posao. Klinika za ginekologiju i akušerstvo je važna za očuvanje zdravlja žena. Period trudnoće i samog poroda su najljepši za ženu, ali vrlo često nastanu problemi i nemile situacije. Kako postupe ljekari i ostalo medicinsko osoblje u tim momentima, zauvijek ostaje u sjećanju jedne žene, ali i cijele porodice. Koordinatorica je čestitala cijelom timu Klinike na čelu sa doc. dr. Fatimom Gavrankapetanović-Smailbegović na svemu onome što čine za unapređenje zdravlja žena i novorođenčadi.