mreza-mladih-online-kurs-turskog-jezika-2.jpg

Danas počinje online kurs turskog jezika za članove Mreže mladih Sarajevo, koji je organiziran u saradnjom Instituta Yunus Emre i Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

 

Kurs će se održavati online, dva časa sedmično, koristeći metodologiju i nastavne materijale razvijene posebno za ovakvu vrstu nastave i podučavanja turskog jezika. Ukupan broj polaznika Mreže mladih koji će biti obuhvaćeni ovim kursom je 80, koji će biti podijeljeni u 3 grupe.

 

Ova aktivnost, koja ima za cilj oplemeniti redovne aktivnosti Mreže mladih, koje su novim modulom i razgovorom o Dini islamskim šartima počele u septembru, dogovorena je prilikom nedavne posjete g. Mehmeta Akifa Yamana, direktora Instituta Yunus Emre glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Veliću, čime se nastavlja dobra saradnja dvije institucije.

 

Zajedničke aktivnosti nastavit će se i u narednom periodu organizacijom izložbe kaligrafskih radova najboljih turskih umjetnika u programu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah 2020.

 

(sarajevskimedzlis.ba)