U Medresi “Osman-ef. Redžović” u Visokom danas je održano X takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog.

Takmičarima i njihovim profesorima selame muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa ovom prilikom prenio je dr. Samed Omerdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog.

U svom obraćanju dr. Omerdić je čestitao takmičarima na do sada pokazanom stepenu znanja, kao i njihovim profesorima na uspješnom mentorstvu i predanosti misiji.

Također, dr. Omerdić je istakao važnost Islamske vjeronauke u podučavanju djece i mladih vrijednostima vjere.

U konačnom zbiru, najbolji takmičari su bili: Šejma Imamović (vjeroučiteljica Almasa Bećirović), Aida Imeri (vjeroučiteljica  Amela Bahtijarević) i Alma Husnić (vjeroučiteljica Azra Ganijun-Salkoska) – u kategoriji VIII razred; Tarik Dacić (vjeroučitelj Selim Kalafat), Mona Bašić (vjeroučiteljica Almira Gološ) i Ilma Mašić (vjeroučiteljica Šemsa Ćuprija) – u kategoriji IX razred; Lamija Špiodić (vjeroučiteljica Esada Grabus), Ajna Čota (vjeroučiteljica Ensiha Velagić) i Ahmet Halilović (vjeroučiteljica Emina Dacić) – u kategoriji I razred srednje škole.

Ovi učenici predstavljat će Muftijstvo sarajevsko na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke.

Na kraju, dr. Omerdić je zahvalio svojim kolegama dr. Rijadu Deliću i mr. Muhamedu Jugoviću iz Muftijstva sarajevskog, za doprinos u realizaciji takmičenja, kao i rukovodstvu Medrese “Osman-ef. Redžović”, na čelu sa direktorom mr. Dženanom Handžićem, te glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Gračanica Senahid-ef. Uzunoviću na gostoprimstvu i značajnom doprinosu uspješnoj implementaciji takmičenja.