1118

Škola hifza Muftijstva sarajevskog u proteklom periodu postigla je brojne i zapažene rezultate u radu s mektebskom djecom.

U protekloj školskoj/mektebskoj godini na stotine polaznika Škole hifza naučilo je jedan ili više kur'anskih džuzeva dok je nekoliko polaznika naučilo i položilo kompletan hifz.

Svi ovi rezultati kao i predan rad muhafiza iz godine u godinu privlače sve veći broj polaznika i kandidata za upis u Školu.

U cilju bolje saradnje muhafize kao i kvalitetnijeg rada i dodatne eduakcije, Muftijstvo sarajevsko organiziralo je radni seminar i edukaciju za muhafize Škole hifza Muftijstva sarajevskog.

Seminaru muhafiza prisustvovao je muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković. U svom izlaganju čestitao je muhafizima na značajnim rezultatima i velikoj predanosti u ovim aktivnostima. Nakon muftije svoja izlaganja imali su naši istaknuti profesori i hafizi.

Hfz. Mensud Đulović, profesor Gazi Husrev begove medrese, govorio je na temu hifza i rada s mektebskom djecom, hfz. mr. Abdulaziz Drkić, viši asistent na Fakultetu islamskih nauka, prezentirao je uobičajene probleme s kojima se suočavaju djeca prilikom učenja hifza, dok je hfz. Haso Popara, u svojstvu dugogodišnjeg člana komisije za polaganje hifza, govorio o pripremama kandidata za polaganje hifza.

Nakon predavanja, muhafizi su nastavili s druženjem i razgovorom. To je bila prilika da razmijene određena svoja isksutva i specifičnosti u svom radu.

222443333244444532