Danas je u prostorijama Muftijstva sarajevskog održan prvi sastanak voditelja Škole hifza Muftijstva sarajevskog. Sastanku su prisustvovali voditelji Škole hifza u medžlisima, istaknuti hafizi i imami.

Početkom ove godine Savjet Muftijstva sarajevskog donio je odluku o pokretanju Škole hifza na području cijelog Muftiluka sarajevskog. Savjet je na ovoj sjednici imenovao hafiza Sadrudina Išerića, imama Careve džamije u Sarajevu, za voditelja Škole hifza Muftijstva sarajevskog. Nakon toga, svi medžlisi odredili su jednog istaknutog hafiza i imama sa svog područja za voditelja ove Škole. Na drugoj ovogodišnjoj sjednici Savjeta, koja je održana 18. maja u Visokom, razgovaralo se o planu i programu Škole hifza, te donio zaključak da se tokom nastupajućeg ramazana vjernici obavjeste o pokretnju Škole kao i o prijemnim ispitima, koji će se održati početkom septembra ove godine.

Voditelje Škole hifza na današnjem sastanku ispred Muftijstva sarajevskog poselamio je dr. Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije, dok je hfz. Sadrudin Išerić u svojstvu voditelja Škole hifza ispred Muftijstva prezentirao plan i program Škole. Sastanku je prisustvovao i Rijad Delić, sekretar Muftijstva.

slika k

slika 3slika 8