IMG-4633_1600x1200.jpg

 

12. januara 2023. godine muftiju sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa posjetio je ambasador Vatikana apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Nj.E. Mons. Francis Assis Chullikatt.

 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima vjerskih zajednica, kao i mogućnostima realiziranja zajedničkih programa koji su na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine. 

 

Muftija Grabus je ovom prilikom naglasio da je opredijeljenost muslimana Bosne i Hercegovine izgradnja dijaloga, kao i poticanje svih ljudi na činjenje dobra i poštivanje ljudskih prava i sloboda. Također, muftija Grabus je ambasadora informirao o aktivnostima Muftijstva sarajevskog, a posebno o aktivnostima koje provodi Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine, na čijem čelu se muftija nalazi.

 

Sagovornici su zaključili da je zajednički interes promicanje ljudskih vrijednosti na kojima je utemeljeno demokratsko i pluralno društvo. Ovom prilikom, muftija je izrazio želje za uspješan boravak i mandat pun blagoslova u Bosni i Hercegovini.