muftija-1-1160x870.jpg

U četvrtak 07. marta 2019. godine u službenoj posjeti Medžlisu islamske zajednice Sarajevo boravio je muftija sarajevski prof. dr. Enes Ljevaković. U pratnji muftije Ljevakovića bili su dr. Abdulgafar Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, mr. Rijad Delić rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove i mr. Edin Omičević rukovodilac Službe za ekonomske i finansijske poslove.

Goste iz Muftijstva su dočekali predsjednik Izvršnog odbora MIZ Sarajevo g. Jusuf Zahiragić te glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić sa saradnicima g. Muhamedom Memićem, sekretarom MIZ Sarajevo, gđom Ismetom Sućeskom, šeficom računovodstva MIZ Sarajevo i Miralem-ef. Babajićem, pomoćnikom glavnog imama.

Predsjednik IO MIZ Sarajevo g. Zahiragić je upoznao muftiju i njegove saradnike sa aktuelnom problematikom u radu MIZ Sarajevo, proteklom Skupštinom MIZ Sarajevo i njenim zaključcima.

Glavni imam dr. Musić je naglasio kako sve instance Medžlisa imaju zadatak podizanja svjesti o pripadnosti islamu i instituciji Zajednice i populariziranja učešća u radu i članstva u Islamskoj zajednici posebno kroz rad sa mladima, vjenčanja i dženaze, potenciravši i primjetnu potrebu da se Medžlis aktivira na polju virtualnog svijeta, a parametri pokazuju da je već napravljen određeni iskorak u tom pogledu gdje pored informativne i uslužne, Vjersko-prosvjetna služba dobija i značajniju edukativno-odgojnu dimenziju svoga djelovanja.

Također su održani i posebni radni sastanci svih službi medžlisa i muftijstva po resorima kako bi se stekao uvid u aktuelne izvještaje i planove MIZ Sarajevo za naredni period.

Muftija Ljevaković je iskazao zadovoljstvo prezentovanim, pruživši podršku svim projektima MIZ Sarajevo a posebno radu na poboljšanju stanja vjerskog života i aktivnosti koje se poduzimaju na tom planu.

Glavni imam i predsjednik  su zahvalili muftiji i njegovim saradnicima na ovoj posjeti, kao i pruženoj podršci u radu.

 

muftija-2-800x600.jpg

muftija-4-800x600.jpg

muftija-3-800x600.jpg