U ponedjeljak 19. 12. 2016. sarajevski muftija dr. Enes Ljevaković posjetio je najmnogoljudniju sarajevsku općinu Novi Grad i načelnika ove Općine mr. Semira Efendića. Nakon prijema i razgovora u zgradi Općine muftija je u pratnji načelnika posjetio vakufske objekte Gazaz kao i Sportsko-rekerativni centar Safet Zajko.

20 12 2016 posjeta novi grad

Muftija sarajevski je čestitao načelniku Efendiću na značajnim rezultatima i brojnim uspjesima, te mu se zahvalio na dobroj saradnji s Islamskom zajednicom i džematima na području Općine Novi Grad.

Jedan od ciljeva ove posjete bio je razgovor o budućoj saradnji kao i oblicima zajedničkog djelovanja. Posebno se istakla važnost pokretanja odgojno-obrazovih sadržaja u vakufskim objektima Gazaz, koji se nalaze u središtu Općine Novi Grad.  Načelnik Efendić je iskazao spremnost za učešće i podršku u odgojno-obrazovnim aktivnostima Islamske zajednice, koji se realiziraju na području ove sarajevske općine. Na kraju ove posjete načelnik je pokazao muftiji Sportsko-rekerativni centar Safet Zajko kao i ljetnikovac Mujage Merhemića, koji se nalazi u neposrednoj blizini ovog Centra.