zstava

Mreža mladih Muftijstva sarajevskog na Dan državnosti posjetila je Kraljevski grad Bobovac, šehidsko mezarje na Kovačima u Sarajevu i Džamiju Mehmeda Fatiha u Kraljevoj Sutjesci kod Kaknja.

Bobovac

Mreža mladih Vareš bila je domaćin Mreži mladih Novo Sarajevo, Novi Grad, Olovo i Breza na Kraljevskom gradu Bobovcu. U povodu Dana državnosti Mreža mladih bila je jedan od suorganizatora prikladnog programa na Bobovcu. Nakon toga, druženje mladih nastavljeno je u Varešu, gdje su posjetili džamiju, tekiju i crkvu, te poslije organizirali debatu u prostorijama mekteba.

Kovči 1

Mreže mladih Stari Grad i Centar bile su domaćini mladima iz Fojnice, Kiseljaka, Visokog i Gračanice u glavnom gradu naše domovine. Program posjete uključivao je posjetu šehidskom mezarju Kovači, kaburu prvog predsjednika slobodne i neovisne BiH Aliji Izetbegoviću. Nakon toga, mladi su se okupili u svečanoj sali Fonda memorijala gdje su održali zajedničku debatu.

kovači

Mreža mladih Kakanj bila je domaćin mladima iz Hadžića, Ilidže, Vogošće i Ilijaša. Na početku su mladi iz ovih pet općina posjetili Kraljevu Sutjesku i Džamiju Mehmeda Fatiha, zatim Muzej u Kaknju, te organizirali zajedničku debatu u Kaknju.

09

Simboličnom posjetom Bobovcu, prijestolnici Srednjovjekovne Bosne, Kraljevoj Sutjesci i Džamiji Mehmeda Fatiha, te šehiskom mezarju na Kovačima i kaburu Alije Izetbegovića, prvog predsjednika slobodne i neovisne Bosne i Hercegovine, mladi su pokazali važnost čuvanja kontinuiteta našeg kolektivnog identiteta. Na svim ovim lakalitetima organizirali su prigodne programe, druženja i korisne debate. 

0900