fojnica1

Fojnica

U subotu 09.12.2017.god.,  u Fojnici u Čaršijskoj džamiji, poslije jacije namaza je proučen mevlud za žene. Prije samog programa prisutnim ženama riječi dobrodošlice je uputio glavni imam Edin ef.Rojo.

Učenje Kur*ana, mevlud i ilahije izvodile su članice hora „Ruh“. Koordinatorica Lejla Meša se obratila i zahvalila ženama za podršku i učešće u aktivnostima koje medžlis organizuje.

Prigodno predavanje održala je mr. Sabrija Mehmedović. Podsjetila je na važnost slijeđenja prakse Poslanika Muhammeda a.s. kroz primjere u kojima se ističu osobine koje su krasile našeg Miljenika a.s.  –  pravednosti, poštivanja starijih, odanosti, pobožnosti i zahvalnosti.

hadžići

Hadžići

U nedjelju 10.12.2017. u Hadžićima je  u centralnoj džamiji proučen mevlud za žene. Mevlud su učile  članice hora Medžlisa IZ-e Sarajevo.  Puna džamija žena je dokaz da žene vole slušati mevlud, sjećati se našeg Poslanika a.s., upućujući mu salavate i selame. O Muhammedu a.s. govorila je mr. Sabrija Mehmedović, koordinatorica Odjela za brak, porodicu i socijalna pitanja Muftijstva sarajevskog.

hadzici1