Manifestacija „Ramazanske noći“ u Kiseljaku je zvanično završena. Ova manifestacija je po prvi put priređena u Kiseljaku, a organizovao je Medžlis islamske zajednice Kiseljak i Mreža mladih.

Program koji je trajao tri noći i kroz koji su prošli vrsni predavači u vidu dva hafiza i to Seada ef. Babaluka i dr. Halila Mehtića, te glavnog imama MIZ-e Kiseljak Kenan ef. Bajrića. Također, mladima je ponuđen i bogat revijalni program, a u tri noći nastupili su Armin Muzaferija, Latif  Močević, hafiz Esvettin Uldugur, hor Preporod iz Ilijaša, Abdusamed Šljivar, te Faris Berbić.

Posljednju noć organizovan je i iftar kojeg su s ljubavlju uslužili aktivisti Mreže mladih. Treba napomenuti da smo prilikom ovog iftara imali i goste iz Franjevačke mladeži (FRAMA) koji su skupa sa nama učestvovali u iftaru, te za koje smo prije iftara pripremili i prigodno predavanje o temeljima naše vjere, ali im i dali priliku da nam upute pitanja koja su ih zanimala.

Dobrodošlicu prisutnim aktivistima FRAME je zaželio Mirza ef. Bilić, koordinator Mreže mladih, upoznao ih sa aktivnostima Mreže i svakako izrazio spremnost za saradnju i zajedničke projekte.

Desetominutna predavanja o Islamu su održali Kenan ef. Bajrić i Hamza ef. Berbić, koji su ujedno dali i odgovore na pitanja za mlade iz FRAME. Ispred FRAME, sa mladima su iftaru i predavanju prisustvovali i fra Ivica Matišić i fra Zoran Vuković.

Nakon iftara druženje Mreže mladih MIZ-e Kiseljak i članova FRAME nastavljeno je kroz predavanje hafiza Halila Mehtića i revijalni nastup Farisa Berbića i Armina Muzaferije. Završnom programu je prisustvovao i izaslanik muftije Sarajevskog, Rijad ef. Delić, koji je prisutnima prenio muftijine selame i čestitao na organizaciji.

Cijelom iftaru prisustvovalo je preko 200 omladinaca, a treba napomenuti da su i u prve dvije noći prostorije Vakufsko- administrativnog centra bile pune, te se sa pravom može reći da je cijeloj trodnevnoj manifestaciji prisustvovalo  između 600 i 700 ljudi.

http://www.medzliskiseljak.ba

r v 1r v 2r v 5r v 8