dddda.jpg

U organizaciji Fonda za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, realizovana je akcija za prikupljanje pomoći migrantima.

Djelimično, uvijedjevši u kakvim uvjetima žive migranti koji se nalaze u našoj Domovini grupa aktivnih članova Fonda u koordinaciji sa imamima iz svih 15 džemata iz Kiseljaka i Kreševa, pokrenuli su i uspješno realizovali akciju prikupljanja higijenskog materijala, odjeće i obuće.

Jedan dio prikupljenih sredstava uručen je u prihvatni centar Ušivak, Hadžići. Drugi dio u saradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti „Emmaus“ uručen je u prihvatni centar u Doboj. Prikupljena sresdtva će biti uručena migrantima koji su smješteni u Tuzli.

Predaji prikupljenih sredstava prisustvovali su glavni imam Kenan ef. Bajrić, imam Čaršijske džamije u Kreševu, Naid ef. Kršić i aktivni član Fonda, Tahir Hajdarević.

Tom prilikom posjećen je prihvatni centar „Duje“ Doboj, gdje su upoznati sa aktivnostima Međunarodnog foruma solidarnosti „Emmaus“.

U ime organizatora zahvaljujemo se svim članovima i džematlijama MIZ-e Kiseljak, koji su prepoznali važnost ove akcije, te se u istu aktivno uključili.

gfdgdg.jpg

dadddda.jpg

addadf.jpg