U srijedu, 24. januara 2024. godine, koordinatori Mreže mladih medžlisa Muftiluka sarajevskog su organizirali dvosatnu interaktivnu radionicu na temu “Iskustva u radu s mladima kroz primjenu interaktivnih radionica”. Radionicu je predvodio Ermin-ef. Zahirović, koordinator Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kakanj.

Primarni fokus je bio upoznati se s pojmom radionice (engl. workshop) kao savremenim oblikom interaktivnog učenja i poučavanja koji je usmjeren na polaznike s ciljem razvijanja vještina i/ili jačanja njihovih kompentencija te osjetljivosti za određene probleme. Učesnici su kroz interakciju imali priliku naučiti kako pristupiti planiranju i izradi radionice, kako definirati ciljeve, kako izabrati adekvatnu tematiku, te kako nakon završene radionice dobiti kvalitetnu evaluaciju i povratne informacije od učesnika s ciljem detaljnije analize efikasnosti predmetne radionice.

Učesnici radionice su jednoglasno podržali organiziranje edukativnih i kreativnih interaktivnih radionica i u budućem periodu s primarnom intencijom značajnijeg angažiranja i uključivanja mladih u aktivnosti medžlisa Muftiluka sarajevskog.

Izvor: Redakcija