slik1

U petak 27. aprila 2018. godine, muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, u prisustvu članova Izvršnog odbora i rukovodioca službi Medžlisa, uručio je dekret novom glavnom imamu hafizu doc. dr. Kenanu Musiću.

Prilikom predaje dekreta novom glavnom imamu muftija sarajevski govorio je o specifičnosti imamskog poziva kao i zahtjevima i izazovima pred kojima se nalaze imami i džemati glavnog grada. Također, muftija sarajevski se zahvalio dosadašnjem glavnom imamu Ferid ef. Dautoviću na uspješnom radu i brojnim sprovedenim aktivnosti na području ovog Medžlisa. Uz čestitke za postavljenje, muftija je novom glavnom imamu zaželio uspjeh u obavljanju novih poslova. 

Hafiz doc. dr. Kenan Musić je završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1998. godine. Diplomirao je na Teološkom fakultetu (Usuli-d-din), odsjek hadisa, Univerziteta El-Azhar u Kajru i Šerijatsko-pravnom fakultetu (Kulijje eš-Šeri'a) Univerziteta u Damasku. Magistrirao je i doktoriorao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

slik 2