mm golovo.jpgPredramazanska čestitka Mreže mladih džemata Olovo

Aktivisti Mreže mladih džemata Olovo obišli su danas džematlije džemata Olovo, te im poklonili ramazansku vaktiju, knjigu “Ramazan najdraži gost u našem domu” hurme i kahvu. Bila je prilika da naši aktivisti Mreže mladih, tokom posjete džematlijama, zažele hairli ramazan i stave im se na raspolaganju tokom ovog perioda. 

mm g olovo.jpg
Početak mukabela

Danas su otpočele mukabele u centralnim džamijama džemata MIZ Olovo.  Nažalost, prisustvo na mukabelama je ograničeno. Uz učače mukabelama može biti prisutno do 10 osoba.

Ramazanski program na Radio Olovo

Danas je na Radio Olovo gostovao glavni imam MIZ Olovo Esad ef. Pepić, on je  našim slušaocima i svim pripanicima IZ, u studiju govorio i o novonastaloj situaciji povodom pandemije, te upoznao slušaoce o aktivnostima i planovima za ovogodišnji ramazan. 

Dugovren je nastavak suradnje između MIZ Olovo i Radio Olovo i ove godine tokom mjeseca Ramazana. Radio Olovo će emitovat prigodan ramazanski program koji će osim emisije “U susret iftaru” emitovati i učenje Kur'ana sa prevodom u sehursko vrijeme po jedan džuz. 

radio.jpg
Novo ozvučenje za novi mesdžid u Žunovi

Danas je putem Human appeal international iz Ujedinjenih arapskih Emirata uručeno ozvučenje za mesdžid u Žunovi. Prijemu donacije prisustvoali su glavni imam I član Izvršnog odbora MIZ Olovo Šahbaz Pašić. Primajući donaciju glavni imam se zahvalio donatorima putem  dr. Isa Yusufa generalnog sekretara HAI. zunova.jpg