Koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog ovog vikenda organizirali su veliku humanitarnu akciju. Na osnovu rezultata i zaključaka s radionica Mreže mladih iz aprila ove godine na području 16 općina Muftiluka sarajevskog pokrenuta je humanitarna akcija. Ovoj aktivnosti Mreže mladih odazvali su brojni mladići i djevojke, koji su u dva dana podijelili nekoliko hiljada paketa i obroka. Način organiziranja ovih humanitarnih akcija bio je različiti, dok je cilj svih aktivnosti bio identičan, a to je pomoć našim najbližim sugrađanima. Jedne grupe članova Mreže mladih su ispred tržnih centara sakupljale hranu i različite potrepštine, drugi su to sve pakovali a onda su poslije svi zajedno posjećivali siromašne, iznemogle i bolesne u našem okruženju.

Također, jedna grupa koordinatora Mreže mladih s jednim autobusom posjetila je povratnike u Foči i Rogatici, dok je kamion različitih namirnica također proslijeđen u Istočnu Bosnu.

Sve ove aktivnosti mladih u Kaknju, Varešu, Olovu, Brezi, Visokom, Kiseljaku, Hadžićima, Vogošći, i drugim mjestima su specifične, emotivne i nadasve izuzetno važne. Članovi Mreže mladih u Općini Centar proveli su cijeli dan u spremanju obroka koje su do kasno dijelili siromašnim.

U narednih nekoliko dana u organiziaciji Mreže mladih organizirat će se akcije darivanja krvi u Visokom, Vogošći i Novom Sarajevu.

Hadžici 1Hadzici 2Hadžici 3Hadžići 4Hadžići 5Breza 1Breza 2Breza 3Centar 1Centar 2Centar 3Cenatr 4Cenatr 5kakanj 1Kiseljak 1Kiseljak 2Olovo 1Varesš 1Vareš 2Vareš 3Vogošća 1