gdgdgvv 1.jpg

Povodom završetka nastavne godine polaznicima Škole hifza na punktu Istiklal podijeljene su svjedožbe i nagrade za sve polaznike. Tokom pandemije korona virusa nastava u Školi hifza odvijala se online za sve polaznike. Muhaffizi su nastojali održati polaznike na okupu i družiti se sa Kur'anom. Roditelji su pokazali veliku podršku i aktivno su se uključili kako bi pomogli muhaffizima u njihovom radu. Upisanih polaznika na ovom punktu je 38. Na punktu rade dva muhaffiza hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović i hafiz Belmin-ef. Čehajić. Polaznici su pokazali da su tokom godine marljivo radili i učili Allahovu knjigu napamet.

Riječi dobrodošlice iskazao je imam džemata Istiklal džamije mr. Ahmet-ef. Skopljak koji je izrazio zadovoljstvo što ima mogućnost da učestvuje u ovom hairli djelu. Treba naglasiti da mr. Ahmet-ef. pruža nesebičnu podršku Školi hifza na ovom punktu. Prisutnim se obratio koordinator Škole hifza na nivou Muftijstva sarajevskog hafiz Sadrudin-ef. Išerić koji je kazao da je zadovoljan radom na ovom punktu i da ovaj punkt Škole hifza iz godine u godinu dobija nove polaznike.

Ovoj svečanoj akademiji prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar Velića, koji se obratio prisutnim roditeljima i polaznicima, te čestitao ovaj veliki uspjeh. Škola hifza jedan je plemenit projekat, koji se iz jedne mektebske grupe iz Careve džamije od prije pet godina proširio na cijeli Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Muftiluk sarajevski, istakao je dr. Velić. Također, glavni imam je odao duboko priznanje muhaffizima na predanom i odgovornom radu.

Nadamo se da će ove važne aktivnost, koje su sastavni dio mektebske pouke, iznjedriti brojne hafize koji će uz Božiju pomoć biti u službi naše Zajednice, našeg naroda i cjelokupnog Ummeta.

 

sasaas 6.jpgdfdfgfd 10.jpgsdfsfsdf 11.jpgdsadsd 9.jpgsdsdsdsf 8.jpgasasaa 7.jpgsasasasd 5.jpgsasasa 3.jpgsasasa 2.jpgsasasa 4.jpg