naslovnicahafizi.jpg

U prostorijama Studentskog centra IZ u BiH i prostorijama Muftijstva sarajevskog 20. decembra 2021. godine održani su sastanci muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa sa muhafizima – voditeljima Škole hifza, koordinatoricama Odjela za brak i porodicu i koordinatorima Odjela za društvenu brigu sa područja Muftiluka sarajevskog

 

Muhafizi koji su prisustvovali prvom sastanku su muftiji prof. dr. Nedžadu Grabusu predstavili svoje dosadašnje aktivnosti, broj polaznika i njihove rezultate, govorili o iskustvima u poučavanju Kur'ana na području svojih medžlisa, izazovima s kojima se suočavaju u svome radu, te o budućim planovima i projektima.

 1234.jpg

U okviru sastanka bilo je govora o takmičenju polaznika Škole hifza sa područja Muftiluka sarajevskog čije je održavanje planirano početkom 2022. godine.

 

Muftija je govorio o značaju i podučavanju Kur’ana, prenošenju univerzalnih vrijednosti svete Knjige, te naglasio važnost rada Škole hifza.

 225.JPG

Tokom sastanaka sa koordinatoricama i koordinatorima Odjela za društvenu brigu i Odjela za brak i porodicu su rezimirane dosadašnje aktivnosti, te predstavljeni planovi za djelovanje u narednom periodu.

 

Predstavljena su i različita iskustva sa terena, uslovljena različitim socijalnim prilikama i specifičnostima medžlisa.

 

Na sastancima je naglašena važnost jačanja programa koje su usvojili Rijaset i Vijeće muftija Islamake zajednice u Bosni i Hercegovini.

2345567886.jpg