mufti2.jpg

Muftija sarajevski, dr. Enes ef. Ljevaković je u petak, 23. aprila. 2021. godine, boravio u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Breza.

 

Muftija je skupa sa rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, dr. Ahmed ef. Purdićem posjetio džemat Gradske džamije u Brezi na džuma-namazu i održao hutbu.

 

Tom prilikom je ukazao na vrijednosti ramazana, podsjećajući kako je riječ o vremenu pojačanog ibadeta. Naglasio je kako ramazan dolazi kao dar koji objedinjuje najljepše komponente u sebi; ibadete koji su pojačani u ovom mjesecu.

 

– Šteta da promakne svaka sekunda u kojoj ne učinimo ništa više od pukog boravka u tom vremenu – jedna je od ramazanskih poruka dr. Ljevakovića.

mufti3.jpg

Pohvalivši disiplinu džematlija, istakao je važnost izvršavanja ibadeta uz pridržavanje zvaničnih mjera uspostavljenih u cilju prevencije širenja korona-virusa.  

 

Potom je realizovan radni sastanak sa imamima i mualimama MIZ Breza tokom kojeg je muftija obaviješten o organizaciji vjerskog života na ovom području; od dnevnih namaza, preko online mekteba, do aktivnosti Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih.

 

Muftija im je čestitao na predanom radu i ukazao na značaj djelovanja Islamske zajednice pri pružanju podrške i nade ljudima u ovim specifičnim okolnostima. Naglasio je kako je važno sačuvati optimizam, ali i pronaći načina za izvršavanje dužnosti u skladu sa zvaničnim mjerama i općim okolnostima. 

mufti4.jpg

mufti5.jpg