IMG-27457de0689e3faa9106e4b2957158fe-V.jpg

U džamiji na Šipu (MIZ Sarajevo) 30. oktobra 2021. godine proučena je hafiska dova Muhibbi Sedić.

 

U prisustvu hafiza, imama, džematlija, članova porodice, rodbine i prijatelja, prisutne je kao domaćin poselamio Sabahudin ef. Botonjić, imam džemata Šip.

 

Kao izaslanik glavnog imama MIZ Sarajevo, dr. Abdulgafara ef. Velića prigodno se obratio Miralem ef. Babajić. On je čestitao hafizi Muhibbi na značajnom uspjehu, skrenuvši pažnju prisutnih na status i značaj hafiza u jednoj društvenoj zajednici.

 

U nastavku programa kojim je moderirao Nedim Gondžić prisutnima se obratio dr. Ahmed ef. Purdić, izaslanik muftije sarajevskog, dr. Nedžad ef. Grabusa. Uz čestitke hafizi, muhafizi i porodici, dr. Purdić je iskazao riječi zadvoljstva zbog sve većeg broja hafiza Kur’ana u Bosni i Hercegovini.

 

Nakon učenja odlomaka iz Kur'ana i dove koju je proučio hafiz mr. Salih ef. Halilović, prisutnima se obratio hafiz dr. Dževad ef. Hrvačić, izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH, dr. Husein ef. Kavazovića.

 

On je u ime reisu-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu IZ u BiH uručio diplomu hafizi Muhibbi, uz čestitke njoj, muhafizi i cijeloj Zajednici.

IMG_20211030_204907.jpg

Muhibba Sedić (Fuad i Hatidža) rođena je 1992. godine u gradu Hamm u Njemačkoj. Osnovnu školu završava u Bihaću kao ponos generacije, a u Sarajevu Srednju medicinsku školu – Farmaceutski smjer.

 

Diplomirala je i magistrirala na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu. 

 

Udata je za Mustafu Duranovića iz Jajca i majka je tri dječaka Fatiha, Zejda i Asima.

 

Motivisana riječima amidžišne, Mebrure Sedić, počinje učiti hifz 2017. godine.

 

Hifz je učila pred mualimama Ulfetom Husović Sofović i Emilijom Čanović Redžepagić.

 

Nakon pauze učenje nastavlja pred muhafizom Hajrom Imamović Zulum, pred kojom je 26. novembra 2020. godine upotpunila svoj hifz. 

 

Neposredno prije toga, tokom posljednja dva mjeseca učenja uspjela je memorirati čak 12 džuzeva u tom kratkom periodu.

 

Zvanje hafize Kur'ana stekla je pred komisijom Rijaseta IZ u BiH 30. augusta ove godine.

1635617799423.jpg