Posjeta muftije 4 800x600

U službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo boravio je muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković. U pratnji muftije su bili i dr. Abdulgafar-ef. Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i mr. Rijad Delić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove.

Zbog poštivanja mjera zaštiteta kao i instrukcija Islamske zajednice u pogledu postupanja u doba pandemije korona virusa, muftija sarajevski je organizirao četiri radna sastanka na četiri različite lokacije. Radnim sastancima su prisustvovali imami Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, zatim glavni imam dr. hafizom Kenan-ef. Musićem sa pomoćnicima Malik ef. Šljivo, Elvedin ef. Klisura i Miralem ef. Babajić, te predsjednik Medžlisa Jusuf Zahiragić i sekretar Muhamed Memić.

Tokom sastanaka razgovaralo se o preventivnim mjerama koje Islamska zajednica realizuje zbog pandemije koronavirsa. Muftija sarajevski je istakao kako je ponosan sviješću džematlija, koji su se u toku pandemije pridržavali preporuka nadležnih, uz poziv da se svi i dalje pridržavaju predloženih mjera kako bi se što prije izašlo iz ove teške situacije.

Također, govorilo se o aktivnostima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo koje su prezentovali predstavnici Medžlisa, a pogotovo ramazanskim te predstojećim bajramskim aktivnostima.

https://sarajevskimedzlis.ba

{gallery}galerija/0_2020/posjete-muftije-sarajevo{/gallery}